Taalcursus volgen met een subsidie

Vindt u het voor uw bedrijf belangrijk dat uw medewerkers genoeg kennis hebben van een vreemde taal? Dan is een taaltraining heel geschikt voor uw onderneming. En met een subsidie kunt u besparen op uw kosten. Het opzetten van een taalcursus voor uw medewerkers, is een uitstekende keuze. Ten eerste komt dat voor buitenlandstalige sprekende relaties zeer professioneel over. Het maakt een gesprek voeren een stuk makkelijker wanneer er in de eigen taal onderhandel kan worden. Maar niet alleen een andere taal leren is mogelijk tijdens een incompany taaltraining. Een training in de Nederlandse taal is heel wenselijk voor arbeidsimmigranten of expats. Waarbij het in het laatste geval vooral om de zakelijke kant gaat. Misschien kunt u als werkgever ook nog wel een taaltraining gebruiken. Ook dan is een incompany taalcursus handig. 

Wat is een incompany training en is daarvoor een subsidie?

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, wordt een dergelijke training op uw eigen locatie gehouden, letterlijk vertaald: in het bedrijf. Wanneer u de taal wilt leren van de allerbeste taaltrainers loont het beslist de moeite om u hierover te laten informeren bij een taleninstituut. De incompany taaltraining wordt, in overleg met u, afgestemd op de specifieke behoeften van uw bedrijf. Dat betekent dat er allereerst gekeken wordt om welke doelgroep het binnen uw organisatie gaat. Daar heeft u daarnaast de mogelijkheid om maar liefst 15 verschillende talen goed te leren spreken en begrijpen zonder dat u en de medewerkers daarvoor naar elders af moeten reizen. De taaltrainer komt immers bij u op het bedrijf. Op deze manier is voor iedereen de drempel veel lager om een taaltraining te volgen. Er zijn diverse taalcursus subsidies beschikbaar waar u mogelijk recht op heeft, zodat u een mooie vergoeding krijgt voor de taaltrainingen. 

Hoe werkt een taalcursus?

Voordat er wordt gestart met het geven van een incompany taaltraining vindt er met iedere deelnemer vooraf een persoonlijk gesprek plaats. Dit om te beoordelen hoe de kennis is van een specifieke taal en welke leercapaciteit hij of zij heeft. Aan de hand hiervan wordt u een taaltraining aangeboden die past bij uw organisatie en de deelnemers. Het is mogelijk om een incompany taaltraining individueel te geven of in groepsverband. Wel worden hierbij door een taleninstituut een maximum van 10 personen gehanteerd. Dit om iedereen de persoonlijke aandacht en uitleg te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *